Clicky


Drie personen opgepakt na vondst dode migranten in vrachtwagen in Bulgarije

Drie personen opgepakt na vondst dode migranten in vrachtwagen in Bulgarije
17-02-2023 19:34 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

SOFIA - Drie personen zijn opgepakt na de vondst van achttien dode migranten in een achtergelaten vrachtwagen in Bulgarije. De vrachtwagen werd vrijdag door de politie gevonden na een melding.

Ongeveer veertig illegale migranten zaten verstopt in een ruimte onder hout dat de vrachtwagen vervoerde. Een deel van de overlevenden is overgebracht naar het ziekenhuis. Waardoor er slachtoffers zijn gevallen, is niet direct duidelijk. De vrachtwagen was volgens de autoriteiten niet betrokken bij een verkeersongeval.

Gezondheidsminister Assen Medjidiev zegt nog niet te kunnen vertellen wat er is gebeurd. "Er was een tekort aan zuurstof. De migranten waren koud en nat. Ze hadden zeker enkele dagen niet gegeten." Het is niet duidelijk hoelang de migranten in de vrachtwagen zaten en waar hun reis begon.

Mensensmokkelaars

De wagen werd vrijdagmiddag gevonden bij Lokorsko, een plaats iets ten noorden van de hoofdstad Sofia. De chauffeurs waren weg toen de politie arriveerde. Er wordt van uitgegaan dat het om mensensmokkelaars gaat.

De zaak wordt beschouwd als een van de dodelijkste mensensmokkelincidenten in Bulgarije en doet denken aan vergelijkbare zaken elders in Europa. In 2019 werden 39 Vietnamese migranten dood aangetroffen in een koelwagen die kort daarvoor de oversteek van België naar Groot-Brittannië had gemaakt.

Controles en prikkeldraad

EU-lidstaat Bulgarije worstelt met een toenemend aantal migranten dat het land binnen probeert te komen, vaak in de hoop andere landen in Europa te bereiken. In een poging om migranten tegen te houden, heeft Sofia extra controles ingevoerd langs het 234 kilometer lange hek van prikkeldraad bij de grens met Turkije.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats