Clicky


Kabinet geeft 10 miljoen euro extra voor hulp na aardbevingen

Kabinet geeft 10 miljoen euro extra voor hulp na aardbevingen
15-02-2023 09:08 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet maakt 10 miljoen euro extra vrij voor hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat heeft minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) woensdag aangekondigd in het tv-programma Goedemorgen Nederland, dat in het teken staat van de landelijke actiedag voor Giro555.

De 10 miljoen euro voor Giro555 komt bovenop de 10 miljoen euro die het kabinet vorige week vrijmaakte voor noodhulp in Syrië. Kort na de aardbeving stuurde Nederland ook het zoek- en reddingsteam USAR naar Turkije, dat twaalf mensen levend onder het puin vandaan heeft gehaald.

Ook vliegt een Nederlands transportvliegtuig met medische faciliteiten naar Turkije om gewonden uit het rampgebied naar ziekenhuizen te vervoeren.

In Beeld & Geluid in Hilversum is om 05.55 uur de nationale actiedag van Giro555 voor de getroffenen van de aardbevingen begonnen.

Kort na het begin van de actiedag meldde Michiel Servaes, actievoorzitter van Giro555, dat de opbrengst voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië is opgelopen tot ruim 28,6 miljoen euro.