Clicky


OTW-TEC bestelt 97 extra Volvo S-Charge-bussen voor gebruik in België

OTW-TEC bestelt 97 extra Volvo S-Charge-bussen voor gebruik in België
14-02-2023 11:41 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GÖTEBORG - De Belgische openbaar vervoerder Opérateur de Transport de Wallonie (OTW), opererend onder de commerciële naam TEC, heeft 97 Volvo 7900 S-Charge bussen besteld. De grote order volgt op eerdere recente leveringen van hybride voertuigen van Volvo Bus die blijk hebben gegeven van een uitzonderlijke betrouwbaarheid.

De bestelling werd verkregen via een openbare aanbesteding als onderdeel van een grotere raamovereenkomst tussen Volvo Buses en OTW-TEC. In 2021 leverde Volvo Bus 64 Volvo 7900 S-Charge bussen; in 2018 zijn circa 100 elektrische hybride bussen geleverd. De nieuwe voertuigen zullen in het Waalse Gewest in België in gebruik worden genomen.

Deze nieuwe order maakt deel uit van de ambitie van OTW-TEC om 430 hybride bussen aan haar vloot toe te voegen. Met de bestelling zal OTW-TEC 293 complete Volvo-bussen in dienst hebben, evenals 177 voertuigen met Volvo-chassis en carrosserieën geleverd door Jonckheere.

“We zijn erg blij dat OTW-TEC onze geëlektrificeerde bussen blijft bestellen en dat we onze samenwerking voor duurzaam transport in België kunnen voortzetten”, zegt Bas Dubois, Managing Director, Benelux. “Een van de belangrijkste punten is dat deze bussen een uitstekende bedrijfszekerheid hebben getoond. De chauffeurs waarderen ook het comfort van de chauffeursomgeving.”

De Volvo 7900 S-Charge-bus, gelanceerd in 2020, rijdt nu in meer dan 25 landen. Er is geen oplaadinfrastructuur voor nodig, omdat hij tijdens het gebruik continu zichzelf oplaadt en energie terugwint bij het remmen en bergafwaarts rijden. Hij kan tot 1 km volledig elektrisch rijden en snelheden tot 50 km/u, wat de flexibiliteit biedt om zich aan te passen aan de openbaarvervoersbehoeften van verschillende steden.

Andere voordelen zijn onder meer aanzienlijke brandstofbesparingen, verminderde emissies en een laag geluidsniveau voor zowel passagiers als omwonenden.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • TCE Tours
  • TCE Tours
  • OTT Liquid Solutions


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions