Clicky


Meer dan 20 bussen en meerdere opleggers en chassis in rook opgegaan bij grote brand

Meer dan 20 bussen en meerdere opleggers en chassis in rook opgegaan bij grote brand [+foto's]
12-02-2023 20:20 | Buitenland | auteur Redactie

SITTENSEN - In het Duitse Sittensen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed in de opslag van een busdealer.

Toen de brandweer arriveerde stond een hal met meerdere bussen, chassis en opleggers in brand. De hal was een opslagloods van een busdealer.

Onmiddellijk gingen verschillende brandweerlieden met ademhalingsbescherming van beide kanten tegen de vlammen in. De watervoorziening op het terrein was lastig omdat het terrein een beetje van de weg af ligt. Slangleidingen moesten over grote afstanden worden aangelegd om voldoende bluswater ter plaatse te hebben.

Vanwege de snelle verspreiding werd al snel opgeschaald door de brandweer om zo meer manschappen ter plaatse te krijgen.

Het bluswerk was bijzonder lastig omdat sommige bussen een gastank hadden. Dit leidde herhaaldelijk tot explosies die in de hele stad te horen waren.

Uiteindelijk kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar andere apparatuur in de hal. Medewerkers van het bedrijf waren snel ter plaatse om de overige voertuigen de hal uit te rijden. Zodat de hulpdiensten bij de brandende chassis en opleggers kon komen.

Na ruim drie uur was de brand grotendeels geblust en moesten uitgebreide nabluswerkzaamheden worden uitgevoerd. De uitgebrande bussen werden ingeschuimd met blusschuim om de laatste brandjes te doven.

Er zijn herhaaldelijk controles uitgevoerd met meerdere warmtebeeldcamera's.

Bij deze grootschalige operatie is niemand gewond geraakt.

Vanwege de hevige rookontwikkeling moest er publiekelijk gewaarschuwd worden via waarschuwingsapps en radio-aankondigingen. Bewoners moesten ramen en deuren gesloten te houden.

Op de aangrenzende Autobahn 1 werden waarschuwingsborden geplaatst om weggebruikers te waarschuwen voor de rook.

De politie onderzoekt nu hoe de brand is ontstaan.

Over de omvang van de schade kan de brandweer niets zeggen. Meer dan twintig bussen en meerdere opleggers en chassis werden in de as gelegd bij de brand.