Clicky


Hoogvliegend object boven Canada neergehaald

Hoogvliegend object boven Canada neergehaald
12-02-2023 00:00 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - Een hoogvliegend object is boven het noorden van Canada neergehaald door een Amerikaans vliegtuig, meldt de Canadese premier Justin Trudeau zaterdag.

Dat gebeurde tijdens een gezamenlijke operatie van de Canadese en Amerikaanse luchtmacht boven de provincie Yukon, aldus de minister-president die zegt het bevel tot het uit de lucht schieten van het object te hebben gegeven.

De Amerikaanse luchtruimbewaker NORAD liet eerder weten het object te monitoren. Om wat voor object het gaat is niet bekend. Trudeau zegt contact te hebben gehad met de Amerikaanse president Joe Biden. De Canadese strijdkrachten gaan de wrakstukken analyseren.

Het bericht volgt een dag nadat Biden een ander hoogvliegend object boven de staat Alaska liet neerschieten. Het Amerikaanse leger liet zaterdag weten dat nog altijd niet duidelijk is om wat voor object het ging. In een korte verklaring meldde het leger dat het onbekende object nog niet is gevonden in Amerikaanse wateren en dat het onderzoek nog loopt. De bergingsoperatie wordt bemoeilijkt door het barre winterweer in het zoekgebied.

Het object boven Alaska was wel een stuk kleiner dan de Chinese ballon die op 4 februari werd neergehaald en die volgens de Amerikanen door de Chinezen werd gebruikt om te spioneren. Toch was volgens de Verenigde Staten sprake van een veiligheidsrisico voor het vliegverkeer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats