Clicky


Politie verijdelt mogelijke aanslag bij Miss België-verkiezing

Politie verijdelt mogelijke aanslag bij Miss België-verkiezing
11-02-2023 21:04 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

DE PANNE - Bij de Miss België-verkiezing in De Panne in de provincie West-Vlaanderen is zaterdag een man met meerdere wapens opgepakt. Volgens de Belgische federale politie is "mogelijk een aanslag vermeden".

De verdachte is een man van in de veertig uit de provincie Limburg in België. Belgische media melden dat de politie zaterdagmiddag een melding had gekregen. De politie in Belgisch-Limburg zou een bericht via de partner van de verdachte hebben onderschept, waarin werd gedreigd met een aanslag. Daarop kwam de politie met een grote inzet naar De Panne. Ook werden bij de toegangswegen naar Plopsaland, waar de missverkiezing wordt gehouden, controles gehouden.

Aan het begin van de avond zou de verdachte zijn aangehouden op het parkeerterrein bij de locatie van de missverkiezing. Hij had een wapen bij zich, en ook in zijn auto werd een wapen gevonden. Volgens Het Laatste Nieuws (HLN) werden mogelijk ook chemicaliën gevonden, maar dat is niet bevestigd.

Reactie Belgische minister

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft op Twitter haar dank uitgesproken voor de samenwerking van de federale en lokale politie. In haar bericht bevestigt ze dat "mogelijk een aanslag is verijdeld".

Het theater waar de Miss België-verkiezing wordt gehouden werd tijdelijk ontruimd, maar het evenement kon ruim een uur later dan gepland alsnog beginnen. Rond 21.30 uur werd de zaal vrijgegeven.

Motief

Het federaal parket doet onderzoek en kan op dit moment geen verdere informatie geven. Ook over het motief van de man is nog niets bekend.