Clicky


Daimler Truck doneert een miljoen euro en voertuigen voor noodhulp in Turkije en Syrië

Daimler Truck doneert een miljoen euro en voertuigen voor noodhulp in Turkije en Syrië
10-02-2023 17:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN - Daimler Truck AG doneert een miljoen euro als noodhulp. Het bedrag gaat in gelijke delen naar het Duitse Rode Kruis eV en naar Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, ter ondersteuning van hun hulpprojecten voor de mensen die getroffen zijn door de aardbeving in Turkije en Syrië.

Daarnaast stelt Daimler Truck voertuigen ter beschikking en organiseert het samen met partners konvooien voor hulptransporten die de mensen op de betreffende locatie veilig kunnen bereiken en hen kunnen voorzien van essentiële goederen onder de extreem moeilijke terrein- en weersomstandigheden in het aardbevingsgebied.

Turkije is al tientallen jaren een belangrijke locatie voor Daimler Truck AG en heeft daar stevige wortels. Daar worden sinds 1967 bussen geproduceerd in de Hoşdere-fabriek nabij Istanbul en sinds 1986 worden Mercedes-Benz-vrachtwagens geproduceerd in de centraal-Anatolische stad Aksaray.

Vanuit de fabriek in Aksaray, die het dichtst bij het aardbevingsgebied ligt, werd op zeer korte termijn een EHBO-transport met gedoneerde goederen georganiseerd, dat al in het aardbevingsgebied is aangekomen. In samenwerking met het Duitse Rode Kruis Aalen stuurt het bedrijf volgende week drie vrachtwagens vol met hoognodige goederen naar het rampgebied.