Clicky


Halsema: projectie Anne Frank Huis is 'onversneden antisemitisme'

Halsema: projectie Anne Frank Huis is 'onversneden antisemitisme'
10-02-2023 10:02 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema noemt de projectie op het Anne Frank Huis "onversneden antisemitisme" en "een aanval op Anne Franks nalatenschap".

Onlangs is een tekst op het Anne Frank Huis geprojecteerd. "De projectie verwijst naar een complottheorie over ontkenning van de Holocaust", aldus Halsema.

'Ik ben geschokt en woedend over deze laffe, verwerpelijke daad", zegt de burgemeester. "Uitermate lafhartig en pijnlijk, voor de overlevenden, de nabestaanden van de slachtoffers van de Holocaust, de hele Joodse gemeenschap en iedereen die weet waartoe haat, racisme en intolerantie leiden."

De tekst 'Anne Frank is uitvinder van de balpen' was te zien. Die tekst is onderdeel van een complottheorie, die beschrijft dat Anne Frank haar dagboek niet zelf zou hebben geschreven. Het soort pen waarmee het dagboek zou zijn geschreven is volgens de complotdenkers pas na de oorlog in gebruik geraakt.

Halsema zegt in nauw contact te staan met de directie van het Anne Frank Huis, evenals met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap, politie en justitie. "Ik hoop dat de daders snel worden opgespoord. De nagedachtenis van Anne Frank mag niet bezoedeld worden door stuitende kwaadaardigheid van extremisten."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats