Clicky


Konvooi hulpgoederen voor Turkije tegengehouden, drugs ontdekt

Konvooi hulpgoederen voor Turkije tegengehouden, drugs ontdekt [+foto's]
09-02-2023 16:21 | Overig | auteur Redactie

SCHIPLUIDEN - [update 17:23 uur] Op de A4 is een hulpkonvooi voor de aardbevingslachtoffers in Turkije gestopt. Eén voor één worden de vrachtwagens onder politiebegeleiding naar de scanlocatie van de Douane in de Botlek gebracht. Daar worden de vrachtwagens gecontroleerd.

Vrachtwagens met hulpgoederen worden al de hele dag tegengehouden omdat er tips zijn binnengekomen dat er verdovende middelen tussen de hulpgoederen zouden zitten.

De vrachtwagens worden gescand met de mobiele scanner van de douane.

Rond 03.00 uur ontving de politie een tip dat er in een specifieke vrachtwagen, die op dat moment op een parkeerplaats op de A4 stond, mogelijk verdovende middelen aanwezig waren. Deze vrachtwagen maakte onderdeel uit van een hulptransport met vijf andere vrachtwagens.

Na controle van deze vrachtwagen troffen agenten de verdovende middelen aan. De vrachtwagen werd voor nadere controle naar een politiepand gebracht en nader onderzocht. In deze vrachtwagen werden de verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.

De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

De andere vrachtwagens van het hulptransport worden op dit moment ook onderzocht. De hulpgoederen worden zo snel mogelijk na het onderzoek teruggeven aan de hulporganisatie.