Clicky


 


Waarschuwing shorttracker Knegt na uitspraken over bondscoach

Waarschuwing shorttracker Knegt na uitspraken over bondscoach
09-02-2023 13:58 | Sport | auteur ANP

UTRECHT - Sjinkie Knegt heeft van de schaatsbond KNSB een officiële waarschuwing gekregen vanwege zijn uitlatingen over bondscoach Niels Kerstholt.

De shorttracker had het woensdag tijdens een persdag in Zwijndrecht, in aanloop naar de wereldbekerfinale van komend weekeinde in Dordrecht, over een "zooitje ongeregeld". Suzanne Schulting was ook kritisch over de trainingsprogramma's van Kerstholt, maar zij liet zich in wat andere bewoordingen uit.

Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, sprak donderdag uitvoerig met Knegt. Daarbij kreeg de 33-jarige Fries een officiële waarschuwing.

"Met die uitlatingen heeft hij de normen en waarden van de KNSB met betrekking tot sportief en fatsoenlijk gedrag overtreden", meldt de schaatsbond.

"Sjinkie realiseert zich dat hij zijn kritiek op een andere wijze had moeten uiten. Hij heeft zijn excuses aangeboden, waarop besloten is dat hij mag meedoen aan de wedstrijden in Dordrecht. Na de wereldbekerfinale zullen De Wit en disciplinemanager Wilf O’Reilly een gesprek met Sjinkie voeren over diens toekomst binnen de nationale shorttrackselectie."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions