Clicky


Farmers Defence Force houdt op 11 maart 'grootste demonstratie aller tijden'

Farmers Defence Force houdt op 11 maart 'grootste demonstratie aller tijden'
08-02-2023 15:31 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 16:31 uur] Farmers Defence Force (FDF) houdt op zaterdag 11 maart "de grootste demo aller tijden" op de Koekamp in Den Haag, zegt Mark van den Oever, voorzitter van de actiegroep. "We hopen door de 100.000 mensen te gaan", aldus Van den Oever. Ook voorziet hij dat er meer dan 5000 trekkers richting Den Haag gaan.

"Deze keer niet alleen met de boerenstandpunten, maar met alle standpunten en problemen die momenteel spelen in onze maatschappij. Van de toeslagenaffaire tot de gascrisis, tot de verzakte huizen in Groningen, tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem", zegt Van den Oever.

Volgens hem zijn onder anderen PVV-voorzitter Geert Wilders en Wybren van Haga (Groep Van Haga) aanwezig. Ook opiniemaker en jurist Eva Vlaardingenbroek, die al tijden opkomt voor de boeren, is aanwezig. "Het wordt een vol programma en wij hopen daarmee aan heel Nederland te laten zien dat er echt een ander beleid moet komen".

A12

De demonstratie van FDF is op dezelfde dag als die van Extinction Rebellion. Die actiegroep is van plan om dan de snelweg A12 bij Den Haag opnieuw te blokkeren. Een dag later wordt in Den Haag de City-Pier-Cityloop gehouden waardoor het nabijgelegen Malieveld niet beschikbaar is.

Farmers Defence Force gaf eind vorig jaar al aan dat er opnieuw actie gevoerd gaat worden tegen het "meedogenloze rampbeleid" van de overheid. "Net voor de provinciale verkiezingen gaan we onze slag slaan", zei Van den Oever toen. Die verkiezingen worden op 15 maart gehouden. De boeren protesteren onder meer tegen het stikstofbeleid en gedwongen uitkoop van boeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions