Clicky

 
Transport Online - Acties in voorbereiding bij Fokker na afwijzen ultimatum

Acties in voorbereiding bij Fokker na afwijzen ultimatum

Acties in voorbereiding bij Fokker na afwijzen ultimatum
07-02-2023 17:13 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

HOOGERHEIDE - FNV Metaal bereidt acties en stakingen voor bij Fokker ELMO in Hoogerheide, nu Fokker het op 7 februari gestelde ultimatum vandaag heeft afgewezen. FNV Metaal eist dat werknemers van Fokker ELMO uit Hoogerheide eenzelfde verplaatsingsregeling krijgen als hun collega’s bij Fokker Landing Gear uit Helmond.

Op korte termijn acties

FNV Metaal bestuurder Jan Meeder: "Onbegrijpelijk dat Fokker ons ultimatum afwijst. Dat betekent dat we nu op korte termijn acties en stakingen gaan voorbereiden. De actiebereidheid onder onze leden is groot!"

GKN Fokker liet vorig jaar maart aan de vakbonden weten dat zij de vestigingen in Helmond en in Hoogerheide wilden sluiten, om uiteindelijk alle activiteiten onder te brengen bij Fokker in Papendrecht. Vervolgens werd er voor de ruim 1.000 getroffen werknemers een zogenaamde verplaatsingsregeling afgesproken. Deze regeling bestaat uit een vertrek- en een transferregeling.

Dit pikken onze leden niet

Jan Meeder: "Maar onlangs bleek dat de Fokker directie met de ondernemingsraad, buiten ons om, extra afspraken had gemaakt voor de werknemers van Fokker Landing Gear uit Helmond. Dat is natuurlijk te gek voor woorden. Dit pikken onze leden bij Fokker ELMO niet! Wij eisen dan ook een gelijkwaardige behandeling en een gelijkluidende regeling voor alle Fokker werknemers. Het gaat tenslotte om duizenden en soms tienduizenden euro’s meer per werknemer aan compensatie voor de verhuizing naar Papendrecht."

GKN Aerospace heeft wereldwijd ongeveer 15.000 medewerkers. De locatie Fokker Papendrecht zal uiteindelijk werk gaan bieden aan ongeveer 1.800 werknemers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions