Clicky


Haeger & Schmidt Logistics breidt intermodale scheepsvloot

Haeger & Schmidt Logistics breidt intermodale scheepsvloot
07-02-2023 10:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DUISBURG - Het bedrijf Haeger & Schmidt Logistics (HSL) uit Duisburg versterkt haar scheepsvloot voor de containercarpool Container Allianz Niederrhein (CAN), die samen met de partners European Gateway Services en Contargo Waterway Logistics wordt geëxploiteerd.

De Duitse logistiek dienstverlener heeft hiervoor een langjarig contract getekend met de Nederlandse rederij Delfia Inland Shipping. "Het gebruik van moderne scheepscapaciteiten is voor ons erg belangrijk in termen van duurzaamheid en milieubewustzijn", zegt Heiko Brückner, CEO van HSL.

De containerschepen zijn sinds begin februari in gebruik op de Rijn tussen de westelijke havens en diverse binnenhavens. Concreet zijn dit: MS Alfa Grande met een capaciteit van 398 TEU, MS Alfa Bianco en MS Alfa Menta, elk met 336 TEU.

“Gezien de snel veranderende binnenvaart en de steeds schaarser wordende scheepsruimte passen wij onze strategie aan de nieuwe omstandigheden aan. Ons doel is om te investeren in langdurige partnerschappen om onze capaciteiten veilig te stellen en zo duurzame transportzekerheid voor onze klanten te garanderen", zegt Stefan Hütten, Chief Development Officer (CDO) bij HSL.

De twee containerbinnenvaartschepen MS Alfa Grande en MS Alfa Bianco worden ingezet op de Nederrijn tussen Neuss, Duisburg, Emmerich, Antwerpen en Rotterdam. MS Alfa Menta neemt de route tussen Andernach en Antwerpen over, evenals andere Middenrijn- en Nederrijnstations.

Sjoerd Knipping, oprichter en directeur van Delfia Inland Shipping, kijkt uit naar de samenwerking: “We zijn trots dat we zo'n langlopend contract hebben getekend voor het charteren van drie schepen. Dit zet de koers uit voor een langdurige samenwerking.”

Knipping en Hütten zijn het erover eens dat ze hun samenwerking willen intensiveren en uitbreiden.