Clicky

 
Transport Online - Deal Bitvavo over cryptomiljoenen, 80 tot 100 procent komt terug

Deal Bitvavo over cryptomiljoenen, 80 tot 100 procent komt terug

Deal Bitvavo over cryptomiljoenen, 80 tot 100 procent komt terug
07-02-2023 09:53 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Cryptoplatform Bitvavo heeft een akkoord bereikt met Digital Currency Group (DGC) over de terugbetaling van tientallen miljoenen euro's aan klanttegoeden, meldt het Nederlandse bedrijf op zijn site. Bitvavo-klanten hadden in totaal 280 miljoen euro uitgeleend aan DCG, maar konden daar niet meer bij door financiële problemen bij dat laatste bedrijf. In de nu afgesloten overeenkomst krijgt Bitvavo 80 tot 100 procent van dat bedrag terug.

Bitvavo was eerder nog ontevreden over een voorstel van DCG, moederbedrijf van de failliete cryptobelegger Genesis. Daarin zou de terugbetaling van slechts 70 procent zijn verzekerd. Het nieuwe akkoord "op hoofdlijnen" wordt dinsdag of woensdag gepubliceerd en verder uitgewerkt. Een vertegenwoordiger van alle schuldeisers moet dat gedetailleerdere plan vervolgens goedkeuren.

Volgens Bitvavo is de kans groot dat dit laatste zal lukken, omdat het overgrote deel van de schuldeisers betrokken was bij de onderhandelingen over dit akkoord. Bitvavo beloofde eerder garant te staan voor de miljoenen die vast staan bij DCG. Daardoor zouden klanten geen risico lopen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions