Clicky

 
Transport Online - Arriva: treinen Vechtdallijnen en noorden rijden ondanks staking

Arriva: treinen Vechtdallijnen en noorden rijden ondanks staking

Arriva: treinen Vechtdallijnen en noorden rijden ondanks staking
07-02-2023 09:49 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

GRONINGEN - De treinen van Arriva in Friesland en Groningen en de treinen van Arriva op de Vechtdallijnen in het oosten rijden ondanks de staking wel, meldt de vervoerder dinsdagochtend. "De bestaande dienstregeling wordt gewoon opgestart." Wel wordt reizigers geadviseerd om goed de reisplanner in de gaten te houden.

Vanwege de staking in het streekvervoer rijden de Arriva-treinen in Achterhoek Rivierenland niet. Ook rijdt ongeveer twee derde van de bussen in deze regio niet. In Zuid-Holland Noord rijdt ongeveer 60 procent van de Arriva-bussen niet, in Friesland gaat het om de helft en voor stadsbussen in Lelystad geldt dat tot nu toe ongeveer 30 procent niet rijdt, meldt de vervoerder.

In Limburg is nog geprobeerd een treindienstregeling te maken. "Helaas is dit in Limburg op zo’n korte termijn niet gelukt. De snelbussen tussen Heerlen en Maastricht rijden wel." De schatting is dat een derde van de Arriva-bussen hier rijdt. "Houd gedurende de dag rekening met uitval van bussen."

Sinds maandag hebben duizenden buschauffeurs, treinconducteurs en machinisten in het streekvervoer het werk neergelegd. Ze voeren actie voor een hoger loon. Ook willen ze dat er maatregelen worden genomen om de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim te verlagen. Het gaat om personeel van vervoerders als Arriva, Qbuzz en Keolis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions