Clicky

 
Transport Online - Kustwacht VS weert schepen uit wateren rond neergeschoten ballon

Kustwacht VS weert schepen uit wateren rond neergeschoten ballon

Kustwacht VS weert schepen uit wateren rond neergeschoten ballon
06-02-2023 19:53 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse kustwacht stelt een tijdelijke veiligheidszone in rond de wateren waar de vermoedelijke Chinese spionageballon die de Amerikaanse luchtmacht zaterdag neerschoot is terechtgekomen.

De zone van 10 zeemijl voor de kust van het gebied in South Carolina moet verhinderen dat schepen binnenvaren zonder toestemming van de kustwacht en is bedoeld om het publiek te beschermen "tegen mogelijke gevaren in verband met fysieke objecten". De maatregel in de wateren bij Surfside Beach is van kracht tot tot en met 18 februari.

Generaal Glen VanHerck, die verantwoordelijk was voor de operatie om de ballon neer te halen, drong er bij het publiek op aan eventuele aangespoelde brokstukken niet aan te raken. Hij zei niet uit te kunnen sluiten dat er mogelijk explosieven aan boord waren waarmee de ballon zichzelf zou kunnen vernietigen.

Bergen brokstukken

De Amerikaanse marine is sinds zondag bezig brokstukken van de ballon te bergen. Daarbij wordt de vondst van bijvoorbeeld sensoren en apparatuur om gedetailleerde foto's te maken verwacht. De VS hebben al enkele overblijfselen geborgen die aan de oppervlakte dreven, zei veiligheidswoordvoerder John Kirby. Door de weersomstandigheden is het momenteel te lastig om dat onder water te doen, zei hij.

Onderdelen van de ballon zijn verspreid in een gebied van naar schatting 1500 vierkante meter.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions