Clicky


Gekantelde vrachtwagen met bruinkoolstof zorgt voor hele dag verkeershinder op Duitse L776

Gekantelde vrachtwagen met bruinkoolstof zorgt voor hele dag verkeershinder op Duitse L776 [+foto]
06-02-2023 11:41 | Ongevallen | auteur Redactie

BÜREN - Een gekantelde vrachtwagen veroorzaakt maandag verkeershinder op de Duitse L776 bij Büren ter hoogte van de rotonde naar de A44. De bergingswerkzaamheden duren waarschijnlijk nog tot in de avond, meldt de Duitse politie maandagochtend. De L776 is volledig afgesloten richting Paderborn en blijft dat tot het einde van de werkzaamheden.

Rond 06.30 uur reed een 56-jarige vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen vanaf de A44 via de rotonde de L776 op richting Paderborn. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrachtwagen net na de rotonde van de weg en belandde in een sloot.

De vrachtwagen, geladen met bruinkoolstof, kantelde. De chauffeur raakte lichtgewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Paderborn vervoerd.

Voordat de vrachtwagen met een kraan kan worden opgetilt, moet eerst het bruinkoolstof door een gespecialiseerd bedrijf uit het voertuig worden gepompt. Hiervoor moet grond worden afgegraven omdat er vloeistof uit de vrachtwagen in de grond is gesijpeld.

De politie van Paderborn gaat ervan uit dat de bergingssmaatregelen tot in de avonduren zullen duren. Ook de L776 richting Paderborn blijft zo lang volledig afgesloten.

Bruinkool is een fossiele brandstof die bestaat uit plantenresten die in diepe aardlagen tot koolstof en andere scheikundige verbindingen worden omgezet. In Europa wordt bruinkool vooral gewonnen in Duitsland. Er zijn in dat land economisch winbare voorraden ter grootte van 40 miljard ton. Bij een jaarlijks gelijke blijvende productie van 166 miljoen ton is dit voldoende voor 240 jaar.