Clicky

 
Transport Online - 2022 was recordjaar voor Volvo Trucks

2022 was recordjaar voor Volvo Trucks

2022 was recordjaar voor Volvo Trucks
06-02-2023 09:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GÖTEBORG - 2022 was een recordjaar voor Volvo Trucks. Het bedrijf leverde een recordaantal van zijn trucks aan klanten en vergrootte ook zijn marktaandeel in 41 landen.

Volvo Trucks leverde in 2022 zijn beste prestatie in de geschiedenis van het bedrijf. De wereldwijde vrachtwagenfabrikant leverde in 2022 145.195 trucks af, een stijging van 19 procent ten opzichte van 2021, toen 122.525 trucks werden geleverd. Volvo Trucks vergrootte ook zijn marktaandeel in het segment zware vrachtwagens (≥ 16 ton) in 41 markten wereldwijd. De recordleveringen en de stijging van het marktaandeel moeten worden gezien in het licht van de tekorten in de toeleveringsketen die het hele jaar aanhielden.

"We hebben een fantastisch jaar achter de rug, gezien de onzekere en moeilijke tijden waarin we leven. Ondanks tekorten in de toeleveringsketen en storingen in de productie zijn we erin geslaagd onze volumes aanzienlijk te verhogen en de trucks bij onze klanten te krijgen, zodat zij kunnen groeien en hun bedrijf kunnen verbeteren. Dit is te danken aan onze nauwe samenwerking met onze leveranciers en het harde werk in onze eigen organisatie en bij onze dealers", aldus Roger Alm, President Volvo Trucks.

In Europa heeft Volvo Trucks een marktaandeel van 18,2 procent, het hoogste ooit. Volvo Trucks is marktleider in verschillende Europese landen. Het bedrijf verhoogde ook zijn marktaandeel in Noord-Amerika en Australië, tot respectievelijk 10,8 procent en 17,0 procent. In Brazilië vergrootte Volvo Trucks zijn marktaandeel tot 24,6 procent en werd daarmee voor het eerst marktleider.

"We hebben in de loop van het jaar met succes nieuwe producten en diensten gelanceerd en we hebben ook aan veel nieuwe klanten voertuigen verkocht. De feedback die we van klanten krijgen is dat ze onze hoogwaardige en zuinige trucks echt waarderen, evenals de professionele en snelle ondersteuning die ze krijgen van ons uitgebreide dealer- en werkplaatsnetwerk. Al deze factoren dragen bij tot hun eigen winstgevendheid," zegt Roger Alm.

Toonaangevend in het elektrificeren van transport

Volvo Trucks begon in 2022 als eerste wereldwijde vrachtwagenfabrikant met de serieproductie van zware elektrische trucks. De leveringen van elektrische trucks laten nu duidelijk een positieve en stijgende trend zien. De VS, Duitsland, Nederland, Noorwegen en Zweden zijn momenteel de grootste markten voor Volvo's elektrische trucks.

"Veel van onze klanten, zowel in Europa als internationaal, zijn in de loop van het jaar de overstap naar elektrisch begonnen. Zij zien duidelijk dat emissievrij vervoer een steeds grotere zakelijke kans is. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze trend zich zal voortzetten en de komende jaren snel sterker zal worden", aldus Roger Alm.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions