Clicky

 
Transport Online - 18-jarige aangehouden voor bedreiging school in Rijswijk

18-jarige aangehouden voor bedreiging school in Rijswijk

18-jarige aangehouden voor bedreiging school in Rijswijk
05-02-2023 10:35 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 17:09 uur] De politie heeft zaterdag een 18-jarige man uit Wateringen aangehouden die wordt verdacht van bedreiging van zijn middelbare school in Rijswijk, laat de politie weten.

Leerlingen en ouders lazen zaterdagavond in het communicatieportaal van de school een bericht dat via het account van een medeleerling was verzonden waarin de school en leerlingen worden bedreigd. De politie kon zondagmorgen nog niets zeggen over de inhoud van de bedreiging.

Volgens nieuwssite Regio15, die uit het bericht citeerde, kondigt de afzender aan dat hij maandag leerlingen, ouders en docenten wil neerschieten en zichzelf vervolgens van het leven beroven. Ook zouden er foto's van dozen met vuurwapens bij het bericht zitten.

De school schakelde forensische IT-experts in om het account te onderzoeken waar de bedreiging vandaan is gekomen. Over de uitkomsten van dit onderzoek wil voorzitter Ewald van Vliet van Lucas Onderwijs, waar de school onder valt, niets kwijt. Volgens de vader van de verdachte is zijn account gehackt, meldt het AD. De politie kijkt ook of hier sprake van kan zijn geweest.

Volgens Van Vliet bestaat er nu geen dreiging. "Er is geen enkele aanleiding voor zorgen over de veiligheid van de school." Hij wil niet zeggen om welke school van Lucas Onderwijs het gaat. De leerlingen van deze vestiging zijn maandag vrij vanwege een studiedag van het personeel, maar volgens Van Vliet stond deze al gepland.

De verdachte zit nog vast op het politiebureau voor verhoor. Zijn rol bij de bedreiging wordt onderzocht. In de woning van de 18-jarige werden geen wapens aangetroffen, meldt de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions