Clicky

 
Transport Online - Politie zoekt getuigen in Duitsland van dodelijke schietpartij in Hoensbroek

Politie zoekt getuigen in Duitsland van dodelijke schietpartij in Hoensbroek

Politie zoekt getuigen in Duitsland van dodelijke schietpartij in Hoensbroek
03-02-2023 19:40 | Binnenland | auteur Redactie

HOENSBROEK - In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op de Schuureikenweg in Hoensbroek op 2 mei 2021, waarbij een man van 29 jaar uit Aken (D) om het leven kwam, is de politie op zoek naar getuigen. Meer in het bijzonder getuigen uit de omgeving en woonplaats van het slachtoffer.

Afgelopen dinsdag zijn in België twee mannen van 25 en 27 jaar oud aangehouden voor deze zaak. Zij zijn beiden afkomstig uit Heerlen en woonachtig in Maasmechelen.

Uit het rechercheonderzoek is naar voren gekomen dat er in Aken (D) vóór het geweldsincident op 2 mei personen actief op zoek zijn geweest naar het slachtoffer. Deze informatie wijst in de richting van een voorverkenning, meldt de politie.

In het najaar van 2022 is het onderzoek naar het geweldsdelict opnieuw opgestart. Het rechercheteam heeft naast alle bestaande informatie, nieuwe informatie beschikbaar gekregen, wat onder andere geleid heeft tot de aanhouding van de twee verdachten.

De politie houdt nog rekening met het scenario dat er meerdere schutters waren en heeft informatie dat één schutter mogelijk vanaf de plaats delict is weggerend met een helm en de snelweg is overgestoken.

Alle scenario’s met betrekking tot het motief dan wel aanleiding voor het geweldsincident zijn steeds opengehouden bij het onderzoeksteam. Uit het onderzoek komt naar voren dat een conflict in de drugshandel ten grondslag ligt aan het incident.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions