Clicky

 
Transport Online - Action neemt elektrische vrachtwagens in gebruik

Action neemt elektrische vrachtwagens in gebruik

Action neemt elektrische vrachtwagens in gebruik
03-02-2023 15:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ECHT - Non-food discountretailer Action heeft vrijdag een eerste stap gezet in elektrificatie van zijn winkellogistiek. Bij het distributiecentrum in Echt (Limburg) nam Action-CEO Hajir Hajji de eerste twee volledig elektrische vrachtwagens officieel in gebruik. Later deze maand gaat een derde e-truck rijden vanuit het Action-DC in Biblis, Duitsland.

De elektrische vrachtwagens (Volvo, type FM-Electric) worden dagelijks volwaardig ingezet bij de bevoorrading van omliggende winkels. Ze zijn onderdeel van een pilot om ervaring op te doen en te leren wat de impact ervan is op de logistiek en het gebruik in de praktijk. De chauffeurs van de vrachtwagens zijn extra opgeleid vanuit de leverancier.

Verdeeld over meerdere ritten met tussentijds bijladen levert een e-truck per dag aan maximaal zes tot negen winkels. De e-trucks hebben een accu van 540 KWh en bereiken naar verwachting een actieradius van boven de 200 km. Dit zal in de praktijk uitvoerig worden getest.

Zonnepanelen op trailers

Naast de inzet van e-trucks is Action ook een pilot gestart met zogenoemde SolarOnTop-zonnepanelen op drie dubbeldeks-trailers. Die besparen tot 4 ton CO2-uitstoot per trailer in combinatie met reguliere trucks met dieselmotor.

Als onderdeel van de verduurzaming van transport nam Action eerder al meerdere initiatieven. In Nederland is recent een pilot afgerond met HVO100-biodiesel waarmee tot 90 procent CO2-reductie mogelijk is. Mede op basis van de diverse pilots verwacht Action nog dit jaar te besluiten over verdere opschaling van duurzame transportoplossingen.

Vanuit het distributiecentrum in Echt worden 351 Action-winkels in Zuid-Nederland, België en Duitsland bediend met 74 vrachtwagens. Action, actief in 10 landen met 2266 winkels, beschikt over 12 distributiecentra. Twee daarvan staan in Nederland, in Echt (Limburg) en in Zwaagdijk (Noord-Holland).

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    action nederland


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions