Clicky

 
Transport Online - Vermogen Facebook-topman Mark Zuckerberg maakt recordsprong

Vermogen Facebook-topman Mark Zuckerberg maakt recordsprong

Vermogen Facebook-topman Mark Zuckerberg maakt recordsprong
03-02-2023 10:04 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

MENLO PARK - Het vermogen van Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moeder Meta Platforms, heeft donderdag een recordsprong gemaakt van 12,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 11,5 miljard euro. Dat gebeurde nadat Zuckerberg bij de publicatie van de kwartaalcijfers aankondigde dat 2023 een "jaar van efficiëntie" zal worden voor Meta.

Na de publicatie van de cijfers schoot Meta ruim 23 procent omhoog op Wall Street. Beleggers reageerden positief, onder meer op het bericht dat het schrappen van 11.000 banen in november "slechts het begin" was van Zuckerbergs plannen om de bedrijfsvoering efficiënter te maken. "We werken aan het afvlakken van onze organisatiestructuur en verwijderen een aantal lagen van het middenkader. Zo kunnen we sneller beslissingen nemen", aldus Zuckerberg. "Maar er is nog meer wat we kunnen doen om onze productiviteit, snelheid en kostenstructuur te verbeteren."

Zuckerberg is nu bijna 70 miljard dollar waard volgens de Bloomberg Billionaires Index. Daarmee is hij de op twaalf na rijkste persoon ter wereld.

Ups en downs

Het vermogen van Zuckerberg is niet altijd even stabiel geweest. Zo was hij in september 2021 nog 142 miljard dollar waard. Maar 2022 verliep voor de Facebook-topman met ups en downs. Zo verloor hij in februari 31 miljard dollar, om in april weer 11 miljard aan waarde te winnen. Maar in oktober verdween die winst weer, na teleurstellende cijfers van zijn bedrijf.

Vorig jaar had Meta nog last van economische onzekerheid door de hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne. Ook merkte Meta dat minder iPhonegebruikers het bedrijf toestemming gaven om hun gedrag te volgen na een wijziging in besturingssysteem iOS.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions