Clicky

 
Transport Online - Treinmachinisten Verenigd Koninkrijk staken, veel uitval verwacht

Treinmachinisten Verenigd Koninkrijk staken, veel uitval verwacht

Treinmachinisten Verenigd Koninkrijk staken, veel uitval verwacht
03-02-2023 09:16 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - [update 10:05 uur] Treinmachinisten in Groot-Brittannië leggen vrijdag opnieuw massaal het werk neer. Vakbond Aslef meldt dat ruim 12.000 werknemers meedoen. Daardoor zou de dienstregeling op vijftien van de belangrijkste spoorlijnen in het Verenigd Koninkrijk komen te vervallen. Nieuwe stakingen zijn bovendien niet uitgesloten, aldus de vakbond.

Verwacht wordt dat er geen treinen rijden van en naar de stations London Bridge en Victoria, twee grote stations in de Britse hoofdstad. De staking van vrijdag is de tweede deze week.

Woensdag legden werknemers van meerdere publieke diensten al het werk neer, waaronder leraren, ambtenaren en de douane. In totaal deden daar ongeveer een half miljoen mensen aan mee. In de verschillende sectoren proberen werknemers en vakbonden zo een beter salaris af te dwingen om de hoge inflatie het hoofd te bieden.

De gesprekken tussen Aslef en de werkgevers worden dinsdag hervat. De vakbond dreigt al met meer stakingen, als er geen cao-overeenkomst wordt bereikt. Vorige maand verwierp de bond nog een bod van 8 procent loonsverhoging, verdeeld over twee jaar.

De ritten van de Eurostar-treinen naar het Verenigd Koninkrijk worden niet gehinderd door de staking. Op de website met reisinformatie van Eurostar worden geen problemen gemeld bij ritten van Amsterdam, Brussel en Parijs naar Londen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,961
  Diesel1,752

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions