Clicky

 Chauffeur verliest lading na hard remmen voor file

Chauffeur verliest lading na hard remmen voor file [+foto]
02-02-2023 11:37 | Ongevallen | auteur Redactie

DELMENHORST - De Duitse snelwegpolitie werd woensdag 1 februari rond 15:30 uur opgeroepen vanwege meerdere objecten op de snelweg A1 in de omgeving van Dinklage.

De opgeroepen agenten verwijderden in totaal twintig stalen windturbine onderdelen van de rijbaan tussen de knooppunten Lohne/Dinklage en Holdorf.

Degenen die deze lading verloren was werd al snel gevonden op de parkeerplaats net voor het knooppunt Holdorf. Een 60-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur reed over de A1 in de richting van Osnabrück met een lading van 23 ton stalen onderdelen voor windturbines.

Aan het einde van een file moest hij hard remmen, waardoor de slecht gezekerde stalen delen richting zijn cabine weggleden. De voorwand van de oplegger, de daaraan aangebrachte sjorbanden, de ladingzekering en de laadvloer liepen schade op.

Volgens de Duitse politie hadden er in totaal 82 spanbanden gebruikt moeten worden, er werden er echter maar zeven gebruikt.

De politie start een proces tegen de chauffeur en de verantwoordelijke verlader. De verdere rit moest worden verboden en kan pas worden voortgezet nadat de lading is herladen, waarvoor een kraan nodig zal zijn.

De chauffeur had in ieder geval geluk. De lading had gemakkelijk zijn cabine kunnen binnendringen of van de oplegger kunnen vallen. Een ernstig verkeersongeval zou het gevolg zijn geweest.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats