Clicky


Tientallen boeren protesteren in Hoorn

Tientallen boeren protesteren in Hoorn [+foto]
02-02-2023 11:05 | Binnenland | auteur ANP

HOORN - Tientallen boeren protesteren donderdag op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Hoorn. Daar houdt de provincie Noord-Holland een conferentie over de 'koers voor het landelijk gebied'.

Een vijftigtal trekkers staat voor het hotel, Jack's Casino en de Vue-bioscoop, en verspreid op de parkeerplaats. De boeren krijgen van het hotel een kop koffie aangeboden.

De actie was aangekondigd door Boeren in Actie Noord-Holland. Het verkeer op de naastgelegen A7 heeft er geen last van. Handhavers houden de situatie in de gaten.

Spandoeken

De actievoerders wijzen onder meer naar de naam van de conferentie: 'Samen zetten we de koers voor het landelijk gebied'. "Met samen bedoelt de provincie samen met het Rijk, gemeenten en waterschappen. Graag maakt men ook gebruik van de kennis van natuurbeheerders en als allerlaatste in de rij staan de boeren en inwoners. Dit lijkt niet eens op samen", aldus de boeren.

De ingang van de parkeerplaats is geblokkeerd door negen tractoren. Eromheen staan groepjes boeren met omgekeerde vlaggen en spandoeken. 'Natuurbeheerders dat zijn wij' en 'Door sukkels in de regering gaat mijn toekomst naar de tering' staat op tractoren.

De gemeente Hoorn was sinds dinsdag op de hoogte van de actie, laat een woordvoerder weten. Uit voorzorg is er extra handhaving ingezet, maar het protest verloopt rustig. De gemeente houdt de situatie in de gaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions