Clicky

 
Transport Online - Na Europese en Amerikaanse certificering presenteert Embraer met de Phenom 300MED een volwaardig ambulancevliegtuig

Na Europese en Amerikaanse certificering presenteert Embraer met de Phenom 300MED een volwaardig ambulancevliegtuig

Na Europese en Amerikaanse certificering presenteert Embraer met de Phenom 300MED een volwaardig ambulancevliegtuig
02-02-2023 09:34 | Buitenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Vliegtuigfabrikant Embraer heeft de certificering rond van de Phenom 300MED, een nieuw luchtvaartmedisch interieur dat van haar Phenom 300-serie lichte jet een vliegende ambulance maakt. De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) en de European Union Aviation Safety Agency (EASA) hebben een Supplemental Type Certificate (STC) verleend aan de Phenom 300MED.

Deze unieke Medevac-oplossing is speciaal ontwikkeld voor de Phenom 300-serie, al tien jaar op rij 's werelds best verkochte lichte jet van Embraer. De Phenom 300MED, geschikt voor vervoer van ernstig zieke en gehandicapte patiënten die intensieve medische begeleiding nodig hebben, wordt voor het eerst gebruikt door chartermaatschappij Grandview Aviation.

"We zijn blij met de certificering van de Phenom 300MED door de FAA en EASA", meldt Marsha Woelber, Vice-President Worldwide Executive Jets Customer Support & Aftermarket Sales bij Embraer Service & Support. "De Medevac-oplossing biedt grote waarde en profiteert daarbij van een sterk product als de Phenom 300-serie: een toestel met unieke mogelijkheden, in combinatie met een uiterst complete medische oplossing."

Het Phenom 300MED luchtvaartmedische interieur werd gespecificeerd door Embraer en ontwikkeld en gecertificeerd door engineering services provider umlaut, onderdeel van Accenture, met gebruikmaking van Aerolite-apparatuur. Aerolite ontwikkelde de Intensive Care Unit (ICU) speciaal voor de Phenom 300MED. Volgens de certificeringsvereisten voerde umlaut een evacuatietest uit om te bevestigen dat twee volledig gehandicapte patiënten kunnen worden geëvacueerd.

De Medevac-oplossing, die beschikbaar is voor nieuwe en bestaande vliegtuigen, wordt exclusief geïnstalleerd door Embraer's vooraanstaande Services & Support-organisatie. Daardoor zijn de hoogste kwaliteit, betrouwbaarheid en service-ervaring, rechtstreeks van de fabrikant, gegarandeerd.

De Phenom 300MED profiteert van hoogwaardige eigenschappen op het gebied van cabinedruk, lage operationele kosten, hoge missieflexibiliteit, ultramoderne avionica en hoge snelheid en bereik. Met een cabin altitude van 6.600 voet genieten passagiers en bemanning van meer zuurstof in de cabine. Dat resulteert in een gezondere vliegervaring, wat essentieel is voor medisch personeel en patiëntenzorg.

Embraer en umlaut hebben een uitgebreide reeks configuratie-alternatieven ontwikkeld voor de Phenom 300MED. Deze mogelijkheden omvatten één of twee brancards, de mogelijkheid om een couveuse te vervoeren alsmede extra medische apparatuur. Het vliegtuig is ook voorzien van ‘ziekenhuiskwaliteit’ afwerking. De Phenom 300MED is een speciaal gebouwde Medevac-oplossing, gemaakt in samenwerking met de toonaangevende bedrijven in de sector, en is ontworpen om snel en gemakkelijk te worden geconfigureerd om te voldoen aan de verschillende behoeften van zowel zorgverleners als patiënten. Het vliegtuig is ook ontworpen met het oog op wendbaarheid en kan in slechts 5 uur worden omgebouwd van een executive naar een Medevac interieur.

Het vliegtuig onderscheidt zich verder door de integratie van Aerolite medische apparatuur. Aerolite is een leider op het gebied van ontwerp, engineering, productie en installatie van medische interieurs. Met meer dan 500 geleverde Medevac interieurs biedt het bedrijf de ideale mix van apparatuur voor de missie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions