Clicky

 
Transport Online - Amerikaanse rente weer omhoog, wel weer minder snel

Amerikaanse rente weer omhoog, wel weer minder snel

Amerikaanse rente weer omhoog, wel weer minder snel
01-02-2023 20:29 | Financieel | auteur ANP

WASHINGTON - De Federal Reserve heeft de Amerikaanse rente met 0,25 procentpunt verhoogd, zoals verwacht. Die verhoging is minder sterk dan de laatste keren.

Eind vorig jaar ging de rente met een half procentpunt omhoog, de vier keer daarvoor met 0,75 procentpunt. Dat het nu minder hard gaat, komt volgens de Amerikaanse centrale bank doordat de inflatie wat afkoelt.

Maar die inflatie is nog wel altijd hoog en dus zal de rente nog een tijdje moeten blijven stijgen. Hoeveel verhogingen er nog aan komen, is nog niet duidelijk. Wel hebben de centrale bankiers van de Fed over "doorlopende verhogingen". Die gaan door totdat de rente de economie zo ver afremt dat de inflatie richting het doel van 2 procent gaat.

De rente in de Verenigde Staten is nu in een bandbreedte van 4,5 procent tot 4,75 procent. Financiële markten gaan nu uit van een maximale rente van tegen de 5 procent. Dat komt ongeveer overeen met verwachtingen die de Fed zelf uitsprak in december, toen de beleidsbepalers zeiden dat de rente dit jaar tot 5 procent of hoger zou stijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions