Clicky

 
Transport Online - Hagenaar produceerde acht ton aan valse bankbiljetten

Hagenaar produceerde acht ton aan valse bankbiljetten

Hagenaar produceerde acht ton aan valse bankbiljetten
01-02-2023 16:45 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Drie jaar lang zou een 32-jarige Hagenaar bankbiljetten hebben nagemaakt en verkocht via het Darkweb. In totaal zou hij voor acht ton aan valse biljetten hebben geproduceerd. Zijn pakketten met vals geld gingen heel Europa door, onder andere naar Oostenrijk en Duitsland. Vandaag eiste de officier van justitie 66 maanden cel tegen de verdachte.

Begin 2020 ging het politieonderzoek van start, onder andere naar aanleiding van meldingen uit Oostenrijk en Duitsland over pakketten met vals geld. Op verschillende pakketten vond de politie DNA die in het systeem een match opleverde met de Hagenaar. Dat leidde op 12 juli 2022 tot een doorzoeking van diens huis.

De politie trof daarbij een volledig uitgeruste printshop aan voor de productie van valse biljetten: printers, hologramstickers voor de biljetten, hardware en software om biljetten mee op te maken. Ook lag er voor ruim 57.000 euro aan valse eurobiljetten, ruim 96.000 kroon aan valse Zweedse bankbiljetten en goed 9.000 aan valse US dollars.

Volgens een berekening van De Nederlandsche Bank is het totale schadebedrag van de onderschepte en in circulatie gebrachte valse biljetten ruim acht ton. Opvallend was ook dat de politie een automatisch vuurwapen vond in het huis waar hij met zijn moeder woonde en een Beretta pistool, beide voorzien van munitie. Volgens de officier van justitie op zitting onderstreepte dit ‘de criminele business waarin verdachte verkeerde’.

De officier eiste tegen de verdachte een celstraf van 66 maanden. De uitspraak is over twee weken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,961
  Diesel1,752

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions