Clicky

 
Transport Online - ACM: energieleveranciers moeten transparanter zijn over tarieven

ACM: energieleveranciers moeten transparanter zijn over tarieven

ACM: energieleveranciers moeten transparanter zijn over tarieven
01-02-2023 15:36 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Energieleveranciers moeten transparanter zijn over hun tarieven voor nieuwe klanten, vindt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder stelt dat het voor overstappers lastig is om de prijzen te vergelijken, terwijl de verschillen tussen leveranciers tot in de honderden euro's per jaar kunnen oplopen.

Leveranciers bieden daarnaast verschillende contracten aan en ook tussen die contracten bestaan volgens de ACM vaak grote prijsverschillen. Volgens de ACM zijn de zogeheten modelcontracten nu doorgaans het prijzigst. Dat zijn contracten die leveranciers wettelijk verplicht zijn om aan te bieden. Er zijn nauwelijks contracten voor bepaalde tijd beschikbaar.

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de ACM, wijst erop dat door de dalende tarieven "weer iets te kiezen is voor consumenten". "Niet alle leveranciers doen moeite om klanten te werven en het aanbod is lastig met elkaar te vergelijken. Leveranciers moeten transparant zijn over hun tarieven en zorgen dat hun aanbod goed te vinden is."

De ACM publiceert voortaan elke maand een zogeheten Monitor Consumentenmarkt Energie, om inzicht te geven in de verschillende tarieven. Daarnaast is de ACM begonnen met een onderzoek bij Eneco, Essent en Vattenfall. Daarbij wordt gekeken of de prijzen van drie grootste leveranciers van Nederland niet onredelijk hoog zijn na de invoering van het prijsplafond.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions