Clicky

 ForestWave neemt Symphony Shipping over

ForestWave neemt Symphony Shipping over
01-02-2023 11:44 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GRONINGEN - ForestWave heeft woensdag aangekondigd dat zij de overname van Symphony Shipping succesvol heeft afgerond. Met deze transactie breidt ForestWave haar vloot in eigendom uit naar 24 eenheden met een totaal van 248.197 dwat. Dit omvat drie nieuwbouwschepen die de komende twee jaar zullen worden opgeleverd.

Als onderdeel van de transactie neemt ForestWave de scheepsmanagementactiviteiten van Symphony Breda over en blijft hetkantoorpersoneel in dienst houden.

Door de jonge Symphony-vloot over te nemen, versterkt ForestWave haar positie als toonaangevende speler in de duurzame scheepvaart, waardoor het bedrijf op koers blijft naar CO2-neutraliteit in 2050.

De schepen zullen commercieel worden geëxploiteerd door de volledige dochteronderneming van ForestWave. Schulte & Bruns Nederland B.V. met vestigingen in Groningen, Breda, Hamburg, Newcastle en Vigo. ForestWave/Schulte & Bruns is goed gepositioneerd door haar uitstekende klantenbestand in de Bos-, Offshore-, Project- en Windindustrie.

De overgenomen vloot bestaat uit acht zeer moderne open top, één box ruim, geared MPP's: vier 10.500 dwat Ecobox, één 12.500 dwat Ecobox XL, en één Ecobox XL nieuwbouwcontract (oplevering juni 2023) allemaal met Fins/Zweedse ijsklasse 1A en twee dynamische positionering (DP2) Ecoboxen. Dit, samen met de Symphony Sea and Sun, verworven van Symphony Shipping op 21 december, en twee Ecobox XL besteld door ForestWave op 22 mei, brengt ForestWave's vloot van "Ecobox-type" op twaalf schepen. Al deze schepen hebben een groen paspoort en hun EEDI is een van de laagste in het MPP sector.

ForestWave is een dynamische rederij, opgericht in 2003 en snel gegroeid sinds 2011. De Vennootschap is actief in het multi-purpose en shortsea segment met kantoren in Groningen, Breda, Hamburg, Newcatle en Vigo. Na de overname heeft ForestWave 21 schepen in eigendom en drie Ecobox XL-schepen in bestelling: één voor levering in juni 2023 en de andere twee met geplande levering in 2024/25.

Samen met hun Duitse handelspartner Schulte & Bruns GmbH het bedrijf commercieel beheert 38 schepen. Het grootste deel van de vloot heeft een draagvermogen tussen de 4.000 en 12.500 ton capaciteit en varen onder de Nederlandse vlag. Deze schepen worden voornamelijk in Europa en het Atlantische bekken geëxploiteerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats