Clicky

 
Transport Online - Grondmedewerkers Schiphol maken zich zorgen over uitbreiding aantal passagiers

Grondmedewerkers Schiphol maken zich zorgen over uitbreiding aantal passagiers

Grondmedewerkers Schiphol maken zich zorgen over uitbreiding aantal passagiers
01-02-2023 11:24 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

SCHIPHOL - Medewerkers op Schiphol in de passagiers- en bagageafhandeling, beveiliging en luchtvaart, maken zich zorgen over de extra passagiers die Schiphol deze zomer toe wil staan. In een peiling die FNV Schiphol hield onder 325 mensen blijkt dat 86 procent denkt dat zij en hun collega’s er niet klaar voor zijn. 72 procent verwacht dat er in de zomer op hun afdeling te weinig mensen zijn om het werk veilig en verantwoord te doen.

De meeste zorgen zitten bij de afhandeling, maar de verschillen zijn klein. Als oplossing voor het wegnemen van de zorgen zijn de respondenten eensgezind: meer personeel.

Jaap de Bie, campagneleider FNV Schiphol: "Bij beveiliging is er een goede slag gemaakt door meer geld beschikbaar te stellen voor het werven van beveiligers en het verbeteren van hun arbeidsvoorwaarden. Zo’n impuls zou ook voor de andere sectoren op de luchthaven moeten komen, zeker bij de passagiers- en bagageafhandeling. Wij zijn bereid hierover het gesprek op korte termijn te starten."

Bloedserieus

Gevraagd naar verwachte knelpunten worden werkdruk en onvoldoende opgeleide collega’s het meest genoemd. Medewerkers in de afhandeling en luchtvaart verwachten daarnaast dat vluchten vertraging oplopen en bij beveiliging worden lange wachtrijen voor passagiers genoemd. "Deze mensen staan midden in het werkproces van Schiphol, zij hebben een heel goed beeld van wat goed gaat en niet. Wij roepen de Schipholdirectie en werkgevers dan ook op om deze signalen bloedserieus te nemen", aldus De Bie.

Volgend jaar

Ondanks de zorgen van de medewerkers, antwoordt 89 procent ‘ja’ of ‘misschien’ op de vraag of ze denken dat ze volgend jaar nog op de luchthaven werken. De Bie: "Werken op de luchthaven is natuurlijk heel mooi en de meeste mensen doen het dus ook graag. Dat is goed nieuws, want als Schiphol zijn best doet, blijven al die mensen op de luchthaven. Daarvoor is nog wel veel werk te verzetten, zeker bij de afhandeling."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,961
  Diesel1,752

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions