Clicky

 
Transport Online - FNV stelt Fokker ultimatum

FNV stelt Fokker ultimatum

FNV stelt Fokker ultimatum
01-02-2023 10:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

HOOGERHEIDE - FNV Metaal eist dat werknemers van Fokker ELMO uit Hoogerheide een zelfde verplaatsingsregeling krijgen als hun collega’s bij Fokker Landing Gear uit Helmond. Vandaag is hiertoe een ultimatum aan Fokker gesteld. Indien Fokker hiermee niet instemt voor dinsdag 7 februari, 12.00 uur, volgen er werkonderbrekingen en stakingen.

Dit pikken onze leden niet

FNV Metaal bestuurder Jan Meeder: "GKN Fokker liet vorig jaar maart aan de vakbonden weten dat zij de vestigingen in Helmond en in Hoogerheide wilden sluiten, om uiteindelijk alle activiteiten onder te brengen bij Fokker in Papendrecht. Vervolgens werd er voor de ruim 1.000 getroffen werknemers een zogenaamde verplaatsingsregeling afgesproken. Deze regeling bestaat uit een vertrek- en een transferregeling. Onlangs bleek dat de Fokker directie met de ondernemingsraad, buiten ons om, extra afspraken had gemaakt voor de werknemers van Fokker Landing Gear uit Helmond. Dat is natuurlijk te gek voor woorden. Dat pikken onze leden bij Fokker ELMO niet!"

Actiebereidheid zeer groot

Meeder: "Tijdens onze actievergadering op 24 januari bleek dat de actiebereidheid onder onze leden zeer groot is! Inmiddels heeft Fokker onze eisen nog steeds niet ingewilligd en zijn we dus uitonderhandeld. Vandaar dat we nu dit ultimatum stellen. Wij eisen dan ook een gelijkwaardige behandeling en een gelijkluidende regeling voor alle Fokker werknemers. Het gaat tenslotte om duizenden en soms tienduizenden euro’s meer per werknemer aan compensatie voor de verhuizing naar Papendrecht."

GKN Aerospace heeft wereldwijd ongeveer 15.000 medewerkers. De locatie Fokker Papendrecht zal uiteindelijk werk gaan bieden aan ongeveer 1.800 werknemers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,961
  Diesel1,752

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions