Clicky

 
Transport Online - Vier aanhoudingen voor diefstal van katalysatoren

Vier aanhoudingen voor diefstal van katalysatoren

Vier aanhoudingen voor diefstal van katalysatoren
31-01-2023 17:55 | Misdaad | auteur Redactie

ZOETERMEER - De politie heeft maandagavond op de A12 ter hoogte van Zoetermeer vier personen aangehouden die verdacht worden van diefstal van katalysatoren en witwassen.

Het busje waarin de vier verdachten reden werd op de A12 ter hoogte van Zoetermeer omstreeks 23.00 uur staande gehouden. Voorin het busje zaten drie personen, later bleek ook in de laadruimte nog iemand te zitten. Daarnaast werden in de laadruimte twee katalysatoren en inbrekerswerktuigen aangetroffen.

De vier inzittenden zijn aangehouden op verdenking van diefstal van katalysatoren, witwassen en mobiel banditisme. Het gaat om vier mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats  van 25, twee van 34 en 37 jaar oud. Hun voertuig is in beslag genomen, meldt de politie dinsdag.

Met mobiel banditisme wordt gedoeld op internationaal rondtrekkende criminele bendes. Criminelen in deze bendes plegen allerlei misdrijven en verdienen daar hun geld mee. Denk aan misdrijven zoals winkeldiefstal, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij.

Criminelen in deze bendes zijn vaak maar een korte tijd in nederland. Ze verblijven meestal op campings, op recreatieparken, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken de mobiele bandieten door naar een ander land of gaan ze terug naar het thuisland, aldus de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,961
  Diesel1,752

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions