Clicky

 
Transport Online - Deel van streekvervoer staakt aanstaande donderdag al

Deel van streekvervoer staakt aanstaande donderdag al

Deel van streekvervoer staakt aanstaande donderdag al
31-01-2023 17:29 | Stakingen | auteur Redactie

UTRECHT - Een deel van het streekvervoer staakt aanstaande donderdag. Het gaat om medewerkers die onder de cao Multimodaal vallen. Gisteren werd bekendgemaakt dat er volgende week ook een andere staking is in het openbaar vervoer, voor een nieuwe cao Streekvervoer.

Edwin Kuiper, bestuurder FVN Streekvervoer: "Bij beide cao’s gaat het om dezelfde problemen, mensen kunnen door de hoge inflatie amper meer rondkomen en door personeelstekort en hoog ziekteverzuim is de werkdruk torenhoog. Daar moet snel wat aan gedaan worden."

Bij beide cao’s willen de medewerkers dat de lonen automatisch meestijgen met de inflatie en dat er maatregelen genomen worden om de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim van 20 procent te verlagen. Om dat te bereiken moeten onder andere meer mensen een vast contract krijgen en de roosters verbeteren.

Onder de cao Multimodaal vallen streekvervoerders die zowel met bussen als treinen rijden. De bekendste bedrijven in de sector zijn Arriva in het noorden en zuiden van het land, Keolis in het oosten en Qbuzz in het westen. Onder de cao Multimodaal vallen ongeveer 1300 mensen, waarvan een derde buschauffeur is en twee derde op de trein werkt als conducteur of machinist.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions