Clicky

 
Transport Online - Oekraïense uitspraken over droneaanval zetten kwaad bloed in Iran

Oekraïense uitspraken over droneaanval zetten kwaad bloed in Iran

Oekraïense uitspraken over droneaanval zetten kwaad bloed in Iran
30-01-2023 11:49 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TEHERAN - De Oekraïense zaakgelastigde in Teheran moet zich melden bij het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Iran is volgens persbureau Tasnim niet blij met Oekraïense opmerkingen over een droneaanval op een militaire fabriek in het hart van Iran. Topfunctionaris Michailo Podoljak schreef op Twitter over de "explosieve nacht" in Iran. "Oekraïne heeft jullie gewaarschuwd."

Podoljak linkt de aanval op de Iraanse wapenfabriek aan de oorlog in zijn eigen land, waar Rusland Iraanse drones inzet. Volgens Oekraïne en de Verenigde Staten gebruiken de Russen die drones onder andere om burgerdoelen aan te vallen. Iran ontkent dat het drones aan Rusland heeft geleverd sinds de invasie van 24 februari, maar erkent wel dat daarvoor een klein aantal aan Moskou is verstrekt.

Rusland heeft de droneaanval in Iran veroordeeld en noemt die een "provocerende" actie die de gespannen situatie kan doen escaleren. "Zulke vernietigende acties kunnen onvoorspelbare gevolgen hebben voor de vrede en de stabiliteit in het Midden-Oosten."

Iran zegt dat het luchtafweersysteem een drone heeft vernietigd en dat twee anderen zijn ontploft. Er zou alleen schade zijn aan het dak van de fabriek en geen gewonden zijn gevallen. Een Amerikaanse functionaris laat aan persbureau Reuters weten dat het erop lijkt dat Israël achter de aanval zit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions