Clicky

 
Transport Online - Spookrijder op A2 op de vlucht met dreumes op de achterbank

Spookrijder op A2 op de vlucht met dreumes op de achterbank

Spookrijder op A2 op de vlucht met dreumes op de achterbank
29-01-2023 10:21 | Auto | auteur ANP

ECHT - [update 18:49 uur] De politie heeft een man en een vrouw aangehouden die zaterdagavond met hun auto spookreden op de A2 met een 1-jarig kind zonder gordel op de achterbank. Zij waren op de vlucht voor de politie na een melding van een babbeltruc in Echt, maakte de politie zondag bekend.

De politie ging af op een melding dat twee mensen op de Markt in Echt geld probeerden af te troggelen van mensen. Toen een patrouille arriveerde, ging de auto met de verdachten er vandoor. Op zijn dollemansrit door het Limburgse dorp reed de Engelse bestuurder dwars door een wegafzetting en over een rotonde heen en haalde rechts in, om vervolgens spookrijdend de A2 op te gaan.

De politie staakte daarop de achtervolging, maar een andere patrouille zag de auto op de A2 rijden. De bestuurder keerde en reed op de andere weghelft opnieuw spookrijdend over de A2. Daar stopte de bestuurder en zette het op een rennen, maar hij kon snel worden opgepakt. Hij protesteerde tegen zijn aanhouding en zei dat het optreden van de politie erg overdreven was.

Ook de bijrijdster werd aangehouden. Dat was omdat de, naar later bleek, 20-jarige Ierse vrouw geen ID kon tonen. "Tot onze schrik zat er ook nog een 1-jarige dreumes zonder gordel op de achterbank", aldus de politie. "Op het bureau namen wij contact op met de crisisdienst Jeugd, want bij mama of papa in de cel was natuurlijk geen optie."

De Raad van de Kinderbescherming beslist over wat er met de dreumes gaat gebeuren. Tot die tijd zit het kindje op een veilige plek.

De vreemdelingenpolitie doet zondag verder onderzoek naar de identiteit van de verdachten. De man en vrouw zitten voorlopig nog vast, mede vanwege een aantal meldingen van oplichting door het stel.

Heel wat mensen sloeg de schrik om het hart toen ze op de A2 de spookrijder op hen zagen afkomen. Om die reden neemt de politie maandag contact op met Slachtofferhulp om mensen de kans te geven hun verhaal te doen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions