Clicky


Doden door schietpartij bij synagoge Jeruzalem

Doden door schietpartij bij synagoge Jeruzalem
27-01-2023 20:32 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

JERUZALEM - [update 22:53 uur] Door een schietpartij bij een synagoge in een joodse buitenwijk in Oost-Jeruzalem zijn zeker acht mensen omgekomen, meldt de Israëlische politie. Minstens negen mensen zijn gewond geraakt, aldus de hulpdiensten in het door Israël ingelijfde deel van de stad. De politie, die spreekt over een terroristische aanval, heeft de dader gedood.

De schutter begon te vuren toen mensen het gebedshuis in de wijk Neve Yaakov na de sabbatviering verlieten. De inwoner van Oost-Jeruzalem werd "geneutraliseerd" toen hij in een auto probeerde te vluchten. De politie zou volgens lokale media op zoek zijn naar een andere verdachte. Premier Benjamin Netanyahu belegt later overleg, melden Israëlische media.

In Jenin op de Westelijke Jordaanoever en andere plekken met Palestijnse bewoners werd de dodelijke aanslag volgens mediaberichten begroet met vuurwerk en vuurwapens die in de lucht werden afgeschoten. De Hamas-beweging, die de Gazastrook regeert, zei dat de aanval een vergelding was voor de inval van het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Jenin op de Westelijke Jordaanoever op donderdag. Negen Palestijnen werden gedood en twintig anderen raakten gewond. Israël wilde met de operatie naar eigen zeggen leden van het militante Islamitische Jihad arresteren.

Luchtaanvallen

De situatie tussen Israël en Palestijnen is zeer gespannen. Na de operatie in Jenin kwam het tot raketaanvallen vanuit de Gazastrook, die Israël beantwoordde met luchtaanvallen. De Palestijnen hebben de samenwerking met Israël op het gebied van veiligheid beëindigd.

De Verenigde Staten hebben de "vreselijke" aanval bij de synagoge veroordeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions