Clicky

 
Transport Online - Bandenfabrikant Goodyear schrapt honderden banen

Bandenfabrikant Goodyear schrapt honderden banen

Bandenfabrikant Goodyear schrapt honderden banen
27-01-2023 19:57 | Personeel | auteur ANP

AKRON - Bandenfabrikant Goodyear gaat wereldwijd 500 banen schrappen. Het bedrijf reageert met de ontslagronde op de sterk gestegen kosten voor energie en personeel.

Daarnaast vervangen autobezitters door de hoge inflatie minder vaak hun banden, wat vooral op de Europese markt voor slechtere resultaten heeft gezorgd.

De reorganisatie raakt ongeveer 5 procent van alle vaste werknemers, meldt Goodyear. Het bedrijf is ook actief vanuit Nederland, met een vestiging in Tilburg. Het is niet direct duidelijk wat de ingreep in van Goodyear voor die afdeling betekent.

Toch lijken de grootste problemen van Goodyear in Europa te spelen. In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika verwacht het Amerikaanse concern een verlies voor aftrek van belastingen en rentes van 80 miljoen dollar (73,6 miljoen euro) als gevolg van de zwakke vraag en oplopende energierekeningen.

Eerder besloot Goodyear al een fabriek in het Britse Melksham te sluiten. Ook sloot het bedrijf verkooppunten in Zuid-Afrika om de kosten omlaag te krijgen. Aan de nu aangekondigde ontslagen verwacht Goodyear 55 miljoen dollar kwijt te zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions