Clicky

 
Transport Online - Maersk en MSC beëindigen 2M-alliantie in 2025

Maersk en MSC beëindigen 2M-alliantie in 2025

Maersk en MSC beëindigen 2M-alliantie in 2025
27-01-2023 11:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENÈVE/KOPENHAGEN - MSC Mediterranean Shipping Company (MSC) en Maersk A/S, een entiteit onder AP Moller-Maersk, zijn onderling overeengekomen om de huidige 2M-alliantie met ingang van januari 2025 te beëindigen.

In een gezamenlijke verklaring zeggen CEO Vincent Clerc van AP Moller - Maersk en CEO Soren Toft van MSC: “MSC en Maersk erkennen dat er veel is veranderd sinds de twee bedrijven de 10-jarige overeenkomst in 2015 ondertekenden. Het stopzetten van de 2M-alliantie maakt de weg vrij voor beide bedrijven om hun individuele strategieën voort te zetten. We hebben de samenwerking zeer op prijs gesteld en kijken uit naar een voortdurende sterke samenwerking gedurende de rest van de overeenkomstperiode. We blijven ons volledig inzetten voor het leveren van de diensten van de 2M-alliantie aan klanten van MSC en Maersk.”

De aankondiging van MSC en Maersk heeft geen onmiddellijke invloed op de diensten die worden geleverd aan klanten die de 2M-transacties gebruiken. De klantenteams van elk bedrijf zullen met hun respectievelijke klanten in gesprek gaan om ondersteuning te bieden tijdens en na de uitfasering van de 2M-alliantie.

2M is een overeenkomst voor het delen van schepen voor containerrederijen (VSA). Het werd in 2015 geïntroduceerd door Maersk en MSC met als doel te zorgen voor concurrerende en kostenefficiënte operaties op de Azië-Europese, transatlantische en transpacifische vaarroutes.

De 2M overeenkomst had een minimale looptijd van 10 jaar met een opzegtermijn van 2 jaar.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions