Clicky

 
Transport Online - Spoedeisende hulp in Meppel 's nachts dicht door tekort dokters

Spoedeisende hulp in Meppel 's nachts dicht door tekort dokters

Spoedeisende hulp in Meppel 's nachts dicht door tekort dokters
27-01-2023 10:20 | Gezondheid | auteur ANP

MEPPEL - [update 13:30 uur] De spoedeisende hulp van het Isala ziekenhuis in Meppel sluit in elk geval in februari en maart 's nachts de deuren. Het lukt niet om de hulppost open te houden in de nacht, vanwege "een tijdelijk tekort aan arts-assistenten", laat het ziekenhuis weten.

"We zien helaas dat het aantal beschikbare arts-assistenten landelijk op dit moment laag is, waardoor we te maken hebben met een tekort aan dokters", aldus bestuurder van het ziekenhuis Ina Kuper. "Wij hebben er daarom voor gekozen in de nacht, als er weinig patiënten zijn, de spoedzorg anders in te richten."

Dat betekent dat patiënten vanaf 21.00 uur 's avonds in spoedeisende gevallen naar een ander ziekenhuis moeten. Dat zal over het algemeen het Isala in Zwolle zijn. Volgens het ziekenhuis zijn over de werkwijze "goede afspraken gemaakt met huisartsen, andere ziekenhuizen en ambulancediensten".

Isala gaat ervan uit dat de noodgreep tijdelijk is. "We werken er hard aan om de spoedzorg in Meppel zo snel mogelijk ook ’s nachts weer aan te kunnen bieden." Dat doet het ziekenhuis door met verscheidene zorgverleners in gesprek te gaan over het beter verdelen van het werk en de werkdruk. Ook worden er in de tussentijd extra mensen aangenomen, aldus een woordvoerster.

Het ziekenhuis benadrukt dat de huisartsenspoedpost wel open blijft in de nacht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions