Clicky

 Ajax ontslaat coach Schreuder na gelijkspel tegen Volendam (1-1)

Ajax ontslaat coach Schreuder na gelijkspel tegen Volendam (1-1)
26-01-2023 23:54 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Ajax heeft trainer Alfred Schreuder ontslagen. Dat heeft de leiding van de club besloten na een gelijkspel tegen FC Volendam (1-1).

Ajax wist voor de zevende keer op rij niet te winnen in de Eredivisie en staat vijfde in de competitie, met 7 punten minder dan koploper Feyenoord.

De directie van Ajax heeft het vertrouwen in Schreuder verloren. Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach is per direct beëindigd. Michael Reiziger en Richard Witschge leiden vrijdag de training van de club uit Amsterdam.

"Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke", reageert algemeen directeur Edwin van der Sar. "Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig. Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren. De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats