Clicky

 
Transport Online - Omgekomen slachtoffers mesaanval in Duitse trein waren tieners

Omgekomen slachtoffers mesaanval in Duitse trein waren tieners

Omgekomen slachtoffers mesaanval in Duitse trein waren tieners
26-01-2023 12:19 | Buitenland | auteur ANP

ITZEHOE/BROKSTEDT - [update 14:55 uur] De twee mensen die woensdag bij een mesaanval in een Noord-Duitse trein zijn gedood, waren 16 en 19 jaar oud en kwamen naar het zich laat aanzien uit de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein, zo heeft de politie laten weten. De 33-jarige dader is een stateloze man uit Palestina zonder vaste woon- of verblijfplaats die met een voorlopige verblijfsvergunning in de Bondsrepubliek zou verblijven.

De minister van Binnenlandse Zaken van Sleeswijk-Holstein, Sabina Sütterlin-Waack, zei donderdag dat de man eind 2014 naar Duitsland is gekomen. Hij werd niet als vluchteling erkend, maar kreeg in 2017 een tijdelijke speciale beschermde status. Dat gebeurde op basis van Europese regelgeving die ook in Nederland vaak wordt toegepast.

Die status heet subsidiaire bescherming en is voor mensen die niet als vluchteling erkend worden, maar dan toch jaren kunnen blijven. De dader genoot dus al circa vier jaar deze status toen justitie in november 2021 een procedure begon om die in te trekken. Hij werd in januari 2022 gearresteerd en is een week geleden uit voorarrest vrijgelaten. Hij zat volgens Duitse media in een gevangenis in Hamburg op verdenking van mishandeling.

Hij stak woensdag in een regionale trein tussen Kiel en Hamburg plotseling op treinreizigers in. Drie mensen raakten zwaargewond en vier liepen lichtere verwondingen op. Zijn motieven zijn onduidelijk, maar van een terroristische aanslag was geen sprake. 

De man werd in Brokstedt in de trein door de politie overmeesterd en aangehouden. Hij wordt donderdagmiddag in Itzehoe, ten westen van Brokstedt en 45 kilometer ten noordwesten van Hamburg, voorgeleid.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions