Clicky

 
Transport Online - Onderzoek naar fraude bij overname voetbalclub Anderlecht

Onderzoek naar fraude bij overname voetbalclub Anderlecht

Onderzoek naar fraude bij overname voetbalclub Anderlecht
25-01-2023 14:30 | Sport | auteur ANP

BRUSSEL - Bij de overname van Anderlecht door de Belgische zakenman Marc Coucke in 2017 is mogelijk grootschalig gefraudeerd. Volgens het Belgische magazine De Tijd wil het federaal parket veertien verdachten vervolgen, die ervan worden verdacht met gesjoemel de prijs voor de Belgische voetbalclub te hebben opgedreven. Het gaat onder anderen om de voormalig topbestuurders Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck van de Brusselse club.

Volgens De Tijd gaat het om elf personen en drie vennootschappen die onder meer verdacht worden van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en schending van het beroepsgeheim. Het blad stelt dat Van Holsbeeck, oud-manager van de gevallen topclub, fraude bij de verkoop heeft toegegeven aan de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie, de anticorruptiespeurders van de federale politie. Ook de rol van advocatenkantoor Clifford Chance, dat de verkoop begeleidde, wordt onderzocht. Coucke betaalde destijds een kleine 60 miljoen euro voor de club.

"Deze stap bevestigt helaas wat wij al jaren gevoeld hebben na de overname", reageerde Coucke bij Sporza. "Dat we moeilijke jaren achter de rug hebben, dat er lijken uit de kast zijn gevallen en dat er sprake is geweest van onfrisse praktijken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden