Clicky

 
Transport Online - Twee verdachten opgepakt voor beschieting woning Krimpen aan den IJssel

Twee verdachten opgepakt voor beschieting woning Krimpen aan den IJssel

Twee verdachten opgepakt voor beschieting woning Krimpen aan den IJssel
25-01-2023 14:06 | Binnenland | auteur Redactie

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie heeft dinsdagmorgen twee personen aangehouden die ervan verdacht worden van betrokkenheid bij de beschieting van een woning aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel op 26 november 2022. 

In de nacht van vrijdag 25 november op zaterdag 26 november, even na 01:30 uur, wordt een bewoonster aan de Acacia wakker van een harde knal. Er blijkt op de woning te zijn geschoten en er is met graffiti op de deur geschreven. Niet voor de eerste keer wordt de woning aan de Acacia dat jaar beschoten. Bij de beschietingen raakte niemand gewond.

Dinsdag 24 januari heeft de politie twee Amsterdammers aangehouden. De 51-jarige werd in zijn woning aangehouden. De 17-jarige werd aangehouden in een justitiële jeugdinrichting. Op drie locaties hebben doorzoekingen plaatsgevonden. Een auto en meerdere mobiele telefoons zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek of de twee verdachten mogelijk ook betrokken zijn geweest bij andere geweldsincidenten van afgelopen jaar, meldt de politie woensdag.

In juli van 2022 was de woning aan de Acacia ook al twee keer doelwit van beschietingen. Er werd een verband gezien bij een aantal andere aanslagen op woningen. Daarom werd toen een groot onderzoeksteam op de zaken gezet. De reeks aanslagen stopte en het team werd afgeschaald. Maar na de beschieting in november op een woning aan de Gouwestraat in Spijkenisse en de beschieting aan de Acacia, maakte het onderzoeksteam een doorstart.

Op verschillende woningen werden maatregelen genomen om meer aanslagen te voorkomen. De huizen aan de Acacia in Krimpen en de Gouwestraat in Spijkenisse werden bestuurlijk gesloten, de bewoners moesten een ander onderkomen zoeken. De aanhoudingen van afgelopen dinsdag zijn een resultaat van het doorgepakte onderzoek.

Het onderzoek naar de beschieting(en) gaat door en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden