Clicky

 
Transport Online - Dronken chauffeur wil dronken vrouw helpen door auto op laadklep vrachtwagen af te slepen [+foto's]

Dronken chauffeur wil dronken vrouw helpen door auto op laadklep vrachtwagen af te slepen

Dronken chauffeur wil dronken vrouw helpen door auto op laadklep vrachtwagen af te slepen [+foto's]
25-01-2023 14:01 | Opmerkelijk | auteur Redactie

OCHTRUP - De politie van het Duitse Ochtrup kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01:00 uur een telefoontje van een getuige die zag hoe een man een auto achterop de laadklep van een 7,5 tons vrachtwagen wilde trekken aan de Gronauer Strasse.

De getuige waarschuwde de politie omdat hij de situatie nogal vreemd vond. Een man stond op het punt een donkerblauwe auto achterop de laadklep van een vrachtwagen te trekken. In de auto zat een vrouw. Naast de voertuigen zag de getuige ook een verbogen verkeerslichtmast die kennelijk was omvergereden. Omdat de twee personen niet reageerden op zijn hulpaanbod, belde de getuige de politie.

De agenten vertrokken naar het incident en controleerden de man en de vrouw. Ze ontdekten dat ze allebei behoorlijk dronken moesten zijn. Ze vertoonden duidelijke tekenen van alcoholgebruik.

Desgevraagd bleek dat de vrouw in het blauwe voertuig, een 30-jarige vrouw uit Ochtrup, op een feestje was geweest. Vervolgens stapte ze onder invloed van alcohol achter het stuur.

Ze reed vanuit de richting Heek over de L573 en wilde toen linksaf de Gronauer Straße in richting Gronau. Ze verliet de rijbaan naar rechts en kwam frontaal in botsing met het verkeerslicht.

Ze belde toen een vriend, een 27-jarige man uit Gronau. Die aarzelde geen moment en reed naar de plaats van het ongeval in een vrachtwagen van 7,5 ton en wilde de auto van de vrouw op de laadklep slepen. De 27-jarige was echter zelf ook duidelijk onder invloed van alcohol.

Omdat de man een vrijwillige ademalcoholtest weigerde, brachten de agenten hem naar het politiebureau voor een bloedtest. De man heeft een boete gekregen.

Uit een snelle alcoholtest bleek dat de 30-jarige vrouw een alcoholpromillage van 1,4 had. Later werd er ook bloed bij haar afgenomen en werden haar rijbewijs en auto in beslag genomen. Daarnaast dienden de agenten een strafrechtelijk onderzoek in.

"Het idee om dit ongeval te verdoezelen met materiële schade onder invloed van alcohol was geen goed idee", aldus de politieagenten uit Ochtrup.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden