Clicky


Vrachtschip 'Jin Tian' gezonken, acht bemanningsleden vermist

Vrachtschip 'Jin Tian' gezonken, acht bemanningsleden vermist [+foto&video]
25-01-2023 09:51 | Incidenten | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG/Redactie

TOKIO - [update 14:19 uur] Een vrachtschip is door onbekende reden gezonken in de Oost-Chinese Zee, voor de kust van Japan. Zes bemanningsleden zijn om het leven gekomen. Van de 22 opvarenden worden er nog acht vermist, meldt de Zuid-Koreaanse kustwacht.

Vijf bemanningsleden hebben het ongeval overleefd. De toestand van de drie andere geredde personen is niet bekendgemaakt. Naar de vermisten wordt met vliegtuigen en boten gezocht. Of zij in reddingsboten zitten, is niet duidelijk. De reddingsactie wordt bemoeilijkt door een sterke wind en golven.

Het vrachtschip, de in Hongkong geregistreerde Jin Tian, kwam dinsdagavond in de problemen. De Japanse kustwacht meldt dat het schip vlak voor middernacht een noodsignaal verstuurde en enkele uren later zonk. Op dat moment was er een harde wind op zee. Een deel van de opvarenden werd gered door schepen in de buurt, anderen door de Japanse en Zuid-Koreaanse autoriteiten.

De Jin Tian zonk op 110 kilometer van de afgelegen Danjo-eilanden, onderdeel van Japan, en op bijna 150 kilometer van het Zuid-Koreaanse eiland Jeju. Het schip was met een lading hout onderweg naar de haven van Incheon in Zuid-Korea. De bemanning komt uit China en Myanmar.

De Jin Tian is gebouwd in 2010 en is ruim 126 meter lang en ruim 19 meter breed.