Clicky

 
Transport Online - Tesla steekt miljarden in nieuwe fabrieken voor accu's en vrachtwagens

Tesla steekt miljarden in nieuwe fabrieken voor accu's en vrachtwagens

Tesla steekt miljarden in nieuwe fabrieken voor accu's en vrachtwagens
25-01-2023 09:16 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

AUSTIN - De fabrikant van elektrische auto's Tesla steekt 3,6 miljard dollar (3,3 miljard euro) in twee nieuwe fabrieken die accu's en volledig elektrische vrachtwagens gaan produceren. De nieuwe locaties komen naast een bestaand fabrieksterrein in Reno, in de Amerikaanse staat Nevada.

Het is de bedoeling dat de accufabriek genoeg zogeheten 4680-cellen levert voor 2 miljoen auto's per jaar, kondigde Tesla aan op zijn website. De investering moet er ook voor zorgen dat Tesla zijn vorig jaar onthulde vrachtwagen, de Semi, op grote schaal kan maken.

Tesla maakt op zijn complex in Nevada al elektrische automotoren, batterijpakketten en energie-opslagsystemen die bekendstaan als de Powerwall. De fabriek, wegens zijn omvang door Tesla 'gigafactory' gedoopt, staat er sinds 2014.

Volgens de Amerikaanse regering zijn de uitbreidingsplannen goed voor de werkgelegenheid en de overstap naar schone energie. "Dit creëert 3000 goedbetaalde banen in Nevada en helpt Amerika het voortouw te nemen in schone energie en onze leveringszekerheid", schreef de Democraat Mitch Landrieu, een hooggeplaatste adviseur van het Witte Huis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden