Clicky

 
Transport Online - Acht keer twee dagen stremming Grevelingensluis vanwege revisie cilinders

Acht keer twee dagen stremming Grevelingensluis vanwege revisie cilinders

Acht keer twee dagen stremming Grevelingensluis vanwege revisie cilinders
24-01-2023 10:20 | Stremmingen | auteur Redactie

BRUINISSE - De cilinders van de Grevelingensluis worden in 2023 in fases gereviseerd en vervangen. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de sluisdeur kan openen en sluiten.

De Grevelingensluis heeft acht puntdeuren, wat betekent dat er ook acht cilinderwissels plaats zullen vinden. Elke cilinderwissel leidt tot twee dagen stremming van de Grevelingensluis. De eerste stremming vindt plaats op 14 en 15 februari 2023.

"We reviseren de hydraulische cilinders van de Grevelingensluis omdat deze het einde van hun levensduur hebben bereikt. Er zijn in totaal acht sluisdeuren waarvan de cilinders, buffers en draaipunten worden gereviseerd. Deze onderdelen zorgen ervoor dat de deuren van de sluis kunnen openen en sluiten. De revisie van de onderdelen vindt plaats in de werkplaats van de aannemer", aldus Rijkswaterstaat.

Hinder voor scheepvaart Grevelingensluis

Het wisselen van een gereviseerde cilinder met een nog te reviseren cilinder vraagt om twee dagen stremming van de Grevelingensluis. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken vinden de wissels plaats buiten het hoogseizoen, op een dinsdag en woensdag aansluitend. De eerste wissel is van 14 op 15 februari 2023. De sluis is dan gestremd van 14 februari 07.00 uur tot 15 februari 19.00 uur.

De volgende cilinderwissel staat ingepland van 4 op 5 april 2023. De sluis is dan gestremd vanaf 4 april 07.00 uur tot 5 april 19.00 uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden