Clicky

 Politie: verdachte schietpartij Zwijndrecht wisselde van auto

Politie: verdachte schietpartij Zwijndrecht wisselde van auto
23-01-2023 18:03 | Binnenland | auteur ANP

ZWIJNDRECHT - In de zoektocht naar de voortvluchtige Minh Nghia Vuong heeft de politie de auto gevonden waarin de 49-jarige verdachte gevlucht is. Het voertuig is afgelopen nacht aangetroffen op de Veldslahof in Zwijndrecht. "Dit voertuig is veiliggesteld en wordt onderzocht." De politie vermoedt dat hij nu rijdt in een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F.

De verdachte wordt gezocht voor een dodelijke schietpartij bij een winkelcentrum in Zwijndrecht zaterdag. Daarbij werd een 66-jarige vrouw gedood, haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond.

De politie publiceerde zondag een foto van de verdachte - die vuurwapengevaarlijk wordt genoemd - en vraagt mensen hem, of de grijze Skoda, niet zelf te benaderen maar meteen 112 te bellen.

De politie meldt onafgebroken onderzoek te doen om de verdachte op te sporen. "Dit gebeurt met zichtbare en onzichtbare middelen." Inmiddels zijn er tientallen tips binnengekomen, meldt de politie. Deze worden allemaal onderzocht. Ook zijn er op meerdere plekken invallen gedaan maar die hebben nog niet geleid tot de aanhouding van Minh Nghia Vuong. Hij staat inmiddels internationaal gesignaleerd en de politie heeft overheidsinstanties geïnformeerd.

De gezochte man zou tot voor kort onder toezicht hebben gestaan van de reclassering vanwege een gewapende beroving van een geldloper. Hij zat een celstraf uit van zeven jaar. Het Openbaar Ministerie wil dit bericht van De Telegraaf niet bevestigen.

Omdat het zaterdag druk was in het winkelcentrum hebben veel mensen de schietpartij gezien. Voor hen is slachtofferhulp beschikbaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats