Clicky

 
Transport Online - Opnieuw aanhouding in moordzaak Peter R. de Vries

Opnieuw aanhouding in moordzaak Peter R. de Vries

Opnieuw aanhouding in moordzaak Peter R. de Vries
23-01-2023 17:25 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De Landelijke Recherche heeft maandag in Tilburg een Nederlandse man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op het leven van Peter R. de Vries op 6 juli 2021, meldt het Openbaar Ministerie.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. De man die vandaag is aangehouden is vermoedelijk betrokken geweest bij de voorbereiding van de aanslag. Politie en justitie vermoeden dat hij deel uitmaakt van het crimineel samenwerkingsverband dat zich bezig heeft gehouden met de (voorbereiding van) de moord op De Vries.

Aan de verdachte zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De rechtszaken tegen vier verdachten in dit onderzoek lopen inmiddels bij de rechtbank Amsterdam.

Deze zaken worden tegelijk behandeld met de rechtszaken tegen de twee mannen die ervan verdacht worden de uitvoerders te zijn van de moord op De Vries. Het onderzoek naar deze mannen is uitgevoerd door de Politie eenheid Amsterdam onder leiding van het Arrondissementsparket Amsterdam.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions